Mixen

WWW.MUSICMAKERS.BE

0477/470196

MIXEN

Vaak wordt er gedacht, dat er in de studio een aantal sporen opgenomen wordt (gitaar, zang, bass, drums) en dat het nummer dan 'af' is. Echter, het tegendeel is waar!

 

Voordat er met de losse opnames een volledig professioneel resultaat behaald kan worden zal elk losstaand spoor aangepakt moeten worden. Dit houdt in: het equalizen van elke afzonderlijk spoor, zorgen dat de instrumenten afzonderlijk niet te hard zijn, bijgeluiden die er (soms) inzitten verwijderen, het verwijderen van eventuele adem geluiden of het verwijderen van overtollige of harde/aanwezige e'ss'en eruit halen (de-essen).

 

Onder mixen wordt verstaan 'het op een voor het gehoor logische manier samenvoegen van verschillende sporen' (veelal losse instrumenten en zang, of een geluidsband en zang). Deze sporen kunnen sporen zijn welke bij ons zelf zijn opgenomen, of welke aangeleverd worden door u. Wij kunnen ervoor zorgen dat het een complete track wordt, welke klaar is om gemasterd te worden en op CD geplaatst te worden.

 

Uiteraard is het mixen omschreven 'in een notendop' en gaat het veel verder dan dit, maar in grote lijnen is het op deze manier duidelijk.

Copyright 2011 - 2015 WWW.MUSICMAKERS.BE DESIGNED BY MUSIC MAKERS