Mobielvriendelijke website

WWW.MUSICMAKERS.BE

0477/470196

MOBIELVRIENDELIJKE WEBSITE

MOBIELVRIENDELIJK

Een website is mobielvriendelijk wanneer hij goed te raadplegen is op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.


Websites die zijn gebouwd voor desktops kunnen mobiel te klein zijn, te kleine letters hebben en te weinig ruimte tussen links hebben, waardoor je de links niet goed kunt aanklikken. Google heeft nu bepaald dat hij websites die goed op mobiele apparaten te raadplegen zijn beter waardeert dan websites die minder goed of slecht presteren op smartphones en tablets. De mobiel onvriendelijke websites die via mobiele apparaten worden opgeroepen verschijnen minder hoog in de Google zoekresultaten.


MOBIELE WEBSITE

Als de website op het mobiele apparaat te breed verschijnt, waardoor de bezoeker horizontaal moet scrollen, is dat ook een nadeel. Google geeft deze websites strafpunten waardoor de site minder goed vindbaar zal zijn op mobiele apparaten. Voor de presentatie op de computers met groot scherm en de laptops maakt dat niet uit. De meeste website zijn voor het grote scherm gebouwd.


MEER MOBIEL

Google heeft de verandering in beoordeling en waardering ingevoerd omdat er steeds meer mobiel wordt gekeken naar websites. De websites moeten dus goed presteren op kleinere schermen, omdat er steeds meer wordt gesurfd op het net via smartphone en tablet. Google stelt de maatregel in vanwege de zorg voor de gebruikers van internet. Die moeten goed leesbare websites vinden, ook op de mobiele apparaten, vindt Google. De te kleine letters geven een pagina die nauwelijks bruikbaar is op kleine schermen en dat moet veranderen, meent Google.


Door het beleid te veranderen zet Google de toon en benadrukt Google het belang van websites die speciaal worden gebouwd voor kleinere schermen of responsive zijn: zich goed leesbaar aanpassen aan de maat van het scherm.


ZOEKRESULTATEN

De zoekmachine van Google weegt bij de beoordeling van websites en het samenstellen van zoekresultaten vele factoren mee. Dat doet de zoekmachine vliegensvlug. De voornaamste factor wordt bepaald door het voorkomen van zoektermen. Voor de zoekresultaten is ook belangrijk of anderen dezelfde zoekterm gebruikten en ook die site bezochten. Van belang is ook of de website in je eigen taal is of niet.


Al die factoren samen vormen een algoritme. Hoe Google’s zoekalgoritme precies in elkaar zit houdt het bedrijf geheim omdat Google bang is dat er misbruik van gemaakt gaat worden. Als het algoritme helemaal bekend wordt kunnen spammers hun brouwsels naar bovenin in de zoekresultaten manoeuvreren en dàt wil Google voorkomen.

Copyright 2011 - 2015                                                                                                                                WWW.MUSICMAKERS.BE                                                                                                               DESIGNED BY MUSIC MAKERS